1 Temmuz 2016 Cuma

Cumhurbaşkanlığı makamını isitismar etmek

Cemil Barlas adında biri var. Kim olduğunu, ne işe yaradığını ve ne ürettiğini bilmiyorum. Vardır ortaya koyduğu şeyler belki ama dediğim gibi ben bilmiyorum.

Cemil Barlas, İHH hakkında kendi deyimine göre "eleştiri" olan ama aslında doğrudan saldırı ve iftira niteliğinde bir mesaj yazdı. Yazdıkları eleştiri değildi. Bir hata tespiti ve gördüğü hataya dair bir öneri yoktu yani. Son zamanlarda takındığı "ben Cumhurbaşkanına yakınım istediğimi söylerim" olarak tarif edilebilecek tuhaf tavrıyla aklı sıra kulak çekti.

Herkes gibi Cemil'e Bayraktar'da, Cemil Barlas'ın bu tuhaf tavırla İHH hakkındaki tuhaf mesajına tepki gösterdi. Cemil Barlas, Cemil'e Bayraktar'a cevap verdi.

"Ben Cumhurbaşkanına yakınım istediğimi söylerim" pervasızlığı ile cinsiyetçi, saldırgan ve edepsiz bir mesaj yazdı. Bu saldırgan mesaja tepkiler gelmeye başlayınca konuyu kendi üzerinden savurup lafı Cumhurbaşkanlığına getirdi.

"bu sebeple erdoğana yakın olduğunu düşündükleri kişilere itibar suikasti yapıyorlar.. fikirleri gibi seçtikleri kişiler de yanlış."
https://twitter.com/secondvirus/status/748719094732554240

Cemile Bayraktar'a yapılan terbiyesilik mesle değilmiş yani. Mesele Cemil Barlas'ın Erdoğan'a yakın olmasıymış.

Epesizliği yapan Cemil Barlas ama muhatap Erdoğan.
Cinsiyetçi saldırganlığı yapan Cemil Barlas ama muhatap Erdoğan.
Pervasızlığı yapan Cemil Barlas ama muhatap Erdoğan.

Yekten söyleyelim "Bu savunma formulü bir palavradan ibaret" Cemil Barlas Cumhurbaşkanı adına konuşmuyor. Yakaldığı bu rüzgar ancak sosyal medyada yelken şişirebilir. Bu palavranın beni ilgilendiren kısmı ise, kabaca "fırsatçılık" olarak değerlendirilemeyecek kadar tehlikeli bir tarafı olması. Çünkü bu savunma, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamının istismar edilmesidir. Olmayan hayali bir yakınlıkla Cumhurbaşkanının asla tasvip etmeyeceği hal tavırları ona mal ederek kendini korumaya almak doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmektir.

"Ben Cumhurbaşkanına yakınım, istediğimi söylerim beni eleştirirseniz Cumhurbaşkanını eleştirmiş sayılırsınız" diye Erdoğan'ın adını kullanarak tehdit etmek, her kötü olayı Erdoğan'a bağlayan akıl hastalarıyla aynı safta olmaktır.

Özel not: Cemil Barlas o ettiği lafları kız kardeşinize ettiğini düşünün. Bu mesele siyasi fikri ayrılık falan değildir namus meselesidir. Cemil Barlas, hem Cemil'e hanıma söylediği sözlerden hem de yaptığı hatayı örtmek için Cumhurbaşkanını alet etmesinden dolayı açıkça özür dilemelidir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Barlas ailesi tanındık bir sabetayist ailesi.
İsrail'in düşmanı olan İHH'ya çakması rastlantı değil.
Adamların savaşı doğrudan İslam ile, Allah ile.

Mürvet Kara dedi ki...

pelikan söylentisi acaba gerçekten söylenti mi? Bence bu bir araştırmacı konusu olmalı...